baner_botiga baner_botiga

Estèvia

Estèvia

L’estèvia (Stevia rebaudiana) és una planta que ens ha canviat la manera de fer agricultura i de relacionar-nos amb l’Administració.

Saber, ara fa uns anys, que la comercialització d’aquesta planta d’extraordinàries propietats medicinals estava prohibida per evitar perjudicar els interessos farmacèutics, ens va motivar a cultivar-la.

L’estèvia és una planta molt adient per regular la diabetis, la hipertensió, el colesterol, l’ansietat, la càries, els triglicèrids, etc. A més a més, és una planta ideal per utilitzar-la a la cuina i permet que les persones que per prescripció mèdica no poden gaudir del dolç, puguin fer-ho.

Comercialitzar estèvia i etiquetar-la amb les seves propietats va provocar que el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya ens obrís alguns expedients sancionadors, tot i que han passat els anys sense que es fessin efectius i en aquest moment ja han prescrit.

El gran nombre de persones que s’han beneficiat dels efectes de les plantes d’estèvia ―que durant molts anys vam distribuir gratuïtament― ha estat, probablement, la causa que ha fet possible que l’Administració no ens hagi sancionat.

El testimoni d’aquesta lluita l’ha agafat ara una associació sense ànim de lucre, anomenada “Dolça Revolució”, creada per aprofundir en la problemàtica de les plantes medicinals, i per divulgar moltes altres plantes amb grans poders terapèutics en malalties greus i ensenyar a cultivar-les per al autoconsum individual.

Per a més informació sobre aquesta associació, consulteu www.dolcarevolucio.cat.

En el bloc personal de Josep Pàmies (http://joseppamies.wordpress.com) també trobareu informació sobre aquests temes i podreu visionar vídeos enregistrats a la nostra empresa, que actualment col·labora fent el viver de plantes per a “Dolça Revolució”.

 

29/11/2007 - L’stevia al saló de Slow Food, a Algusto, Bilbao, Espanya.

Partida Primera Marrada s/n · 25600 Balaguer (Lleida) · Tel. 973 451 421 · Fax 973 449 162 · A/e.: ventas@pamieshorticoles.com · Advertència legal · Política de cookies · Política de privacitat